Sportsfolk og andre fysisk aktive

Sportsfolk skal være særligt opmærksomme på ikke at få jernmangel da det påvirker den fysiske præstation.

Jern bidrager til en normal iltoptagelsen

Jern bidrager væsentligt til dannelse af muskelvæv (myoglobin). Muskelvævet binder ilten som en reserve til brug ved et højt fysisk aktivitetsniveau.

Når du dyrker motion regelmæssigt øges blodmængden og mængden af røde blodlegemer pr. liter blod. Dermed bliver du bedre i stand til at transportere ilt til musklerne og CO2 ud af kroppen.

Ved et forsøg i England blev en gruppe kvinders fysiske og mentale evner målt før og efter en jernkur. Efter 4 uger med jernkuren var deltagerne i stand til at løbe længere og de klarede sig også bedre ved en intelligens- og hukommelsestest.

aminoJern – også til de hårde halse

Det danske kano- og kajaklandshold har på egen krop prøvet aminoJern. Holdets hårde træning gjorde, at deres jernniveauer var blevet meget lave, og de traditionelle jernpræparater var ikke i stand til at fastholde jernniveauet. Holdets læge afprøvede aminoJern, som hjalp roerne tilbage til konkurrencedygtige jerndepoter. Læs mere her.

Elitecykelrytter anbefaler aminoJern

Cykelrytteren Anders Holm har med succes taget tilskud af jern. Her kan du læse om hans erfaringer med aminoJern.

“Mit navn er Anders Holm og jeg har været eliteatlet i hele mit voksne liv. I de sidste 5 år har jeg kastet mig over cykelsporten – jeg cykler på landevejen for holdet Bornholm Pro Cycling og er samtidig på det danske banelandshold. Ved Danmarksmesterskaberne i Ballerup i 2014 vandt jeg guld i 1.000 meter og sølv i 4.000 meter på bane. Derudover var jeg med til VM i Columbia i februar 2014, hvor det blev til sølv for landsholdet. Jeg har opdaget, at kost og den rigtige livsstil har stor betydning for min træning og mine resultater.

Konkurrencen i cykelsporten er hård og det er derfor vigtigt for mig at optimere alt omkring min træning, kosten og min livsstil i øvrigt. Sportsfysiologer anbefaler en høj blodprocent til alle atleter for at sikre tilstrækkeligt med ilt til musklerne. For at nå målet om en højere blodprocent blev jeg anbefalet en jerndosis på 200 mg jern dagligt.

Jeg har tidligere forsøgt at tage høje doser jern, men min krop kan ikke optage det og jeg får forstoppelse af jernet. Derfor søgte jeg en anden løsning.

Jeg er blevet anbefalet at tage halv dosis aminoJern Ferrochel, der optages godt og giver færre gener. Jeg startede i foråret 2013 og har siden haft en høj blodprocent og i øvrigt opnået de bedste sportslige resultater i min karriere. På trods af den høje dosis har jeg ikke mærket noget til forstoppelse eller andre gener.

Jeg kan derfor varmt anbefale aminoJern til alle som ønsker et effektivt og skånsomt jernpræparat.”

NYHEDSBREV

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få sidste nyt ca. 4 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde igen:

* Personlig data vil blive krypteret