fbpx

Kvinder har oftere jernmangel

Mange kvinder i den fødedygtige alder har behov for et jerntilskud pga. den månedlige menstruation. Mere end hver tredje kvinde har kun små eller ingen jerndepoter i kroppen, og derfor kan det være nødvendigt at tage ekstra jern for at opretholde jernbalancen. Sundhedsstyrelsen anbefaler jern til gravide fra 10. graviditetsuge.

Hvad bruger kroppen jernet til?

Jernbalancen er udtryk for dit indtag og forbrug af jern. Hvis din krop forbruger mere jern end du indtager via kosten, opbruges dine jernreserver, og du kan opleve symptomer på jernmangel.

Du forbruger jern, når du fx har menstruation, er gravid, sveder, er meget fysisk aktiv eller giver blod. Normalt vil en sund og varieret kost tilføre dig tilstrækkeligt med jern, men sommetider er behovet ekstraordinært stort og et jerntilskud kan være nødvendigt.

aminoJern genopretter hurtigt og skånsomt dine jerndepoter.

1 tablet aminoJern dagligt vil ofte være tilstrækkeligt til at vedligeholde jernbalancen. Hvis du har egentlig jernmangel, så aftal da dosering med din læge.

Jern til gravide
aminoJern er klinisk testet på gravide

aminoJern optages godt i kroppen og er afprøvet af gravide i et klinisk forsøg på Næstved Sygehus. Det betyder, at du kan indtage en mindre dosis aminoJern og alligevel få jeres behov dækket. Samtidigt er aminoJern vegetabilsk og skånsomt.

Under fødslen er det normalt at miste 0,2-0,4 liter blod. For at genopbygge kroppens jerndepoter efter graviditet og fødsel, kan det være en god idé at tage et jerntilskud efter fødslen.

Du kan læse meget mere om graviditet og de udfordringer, der kan være med et spædbarn på den populære blog babyuniverset.

Jerntilskud til gravide

Når du er gravid stiger dit behov for jern, fordi I nu er to om at forbruge dine jerndepoter i kroppen. Under graviditeten øges din blodmængde med cirka 50 %, og det kræver ekstra jern. Gode jerndepoter gennem hele graviditeten er helt afgørende for, at dit barn får den bedste start på livet.

8 ud af 10 gravide har behov for jerntilskud

Hele 8 ud af 10 danske kvinder har så små jerndepoter, at de anbefales et jerntilskud for at gennemføre en graviditet forsvarligt. For at være på den sikre side anbefaler Sundhedsstyrelsen jerntilskud til alle gravide fra den 10. graviditetsuge.