fbpx
aminojern

aminoJern støtter projekt om fedme på Københavns Universitet

Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet  undersøger om det er muligt at forebygge den stigende andel af overvægtige børn i samfundet. Under ledelse af lektor, ph.d. Nina Geiker vil projektet PREPARE CHILD undersøge hvordan forældres overvægt, kost og livsstil har indflydelse på udviklingen af fedme hos deres børn.

I alt 300.000 aminoJern Ferrochel (25 mg) tabletter vil blive udleveret til kvinder som planlægger graviditet eller er blevet gravide. Dosis før og under graviditeten er 25 mg aminoJern. Nyere forskning indikerer, at overvægt øger risikoen for jernmangel på grund af et kompliceret samspil af forskellige faktorer. For denne befolkningsgruppe er det derfor særligt relevant, at sikre en god jernbalance.

Fedme er et sundheds- og samfundsproblem i vækst. De mange indsatser, der tidligere har været iværksat for at forebygge eller behandle overvægt har vist ingen eller begrænset effekt. Det er derfor fortsat relevant, at undersøge strategier for at forebygge overvægt.

PREPARE CHILD består bl.a. af et interventionsforsøg, der skal afklare hvilken betydning et vægttab inden undfangelsen, har på udvikling af fedme og på forældre og børns almene sundhedstilstand.

PREPARE CHILD er en del af en større forskningsindsats støttet af Novo Nordisk Fonden på i alt 60 mio. kroner i de kommende år.

Link til projektet på Københavns Universitet.

Link til projektet i Novo Nordisk Fonden.

Kontakt os