fbpx
aminojern

Flere unge bliver vegetarer

Ifølge formanden for Dansk Vegetarforening Sune Borkfelt er antallet af vegetarer stigende specielt blandt de helt unge. Det udtaler han til Berlingske media (19.08.2011). Når de unge prøver kræfter med en vegansk livsstil, bunder det i etiske overvejelser. Højest vejer hensynet til dyrenes velfærd og hensynet til at undgå at medvirke til, at dyrebrug påvirker klimaet. Vegetarforeningen har på det seneste oplevet en stigning i henvendelser og efterspørgsel på information om at leve vegetarisk. Stigning bekræftet af analyse En analyse udarbejdet af FDB i 2010 viser da også, at knap 4 % af danskerne opfatter sig selv som vegetarer eller veganere, men næsten ingen undgår dog kød fuldstændigt. Hos alle, der spiser kød, er firbenede dyr de mest populære på tallerkenen. Og så synes flere unge end ældre, at klimaet er det bedste argument for at skære ned på kødforbruget. Gourmetkokke sætter grøntsager på menuen Grønsagerne spiller hovedrollen i menuerne på kendte restauranter som Noma, Saison og Geranium. Den ihærdige iværksætter inden for gastronomi og kogekunst Claus Meyer har fornyelig udgivet en kogebog om ”salatværkstedet”. Årstiderne har desuden stor succes med salg af grøntsagskasser, opskrifter, kogebøger m.m. Læs mere på Dansk Vegetarisk Forening ved at klikke her.

Kontakt os