Hvad er symptomerne på jernmangel?

Når kroppen bruger mere jern end den optager opstår på et tidspunkt en situation med et ekstraordinært stort behov for jern. Jernmangel viser sig på mange måder, men de mest almindelige symptomer på jernmangel er:

  • Træthed
  • Åndenød ved mindre anstrengelser
  • Lav blodprocent (hæmoglobin)
  • Koncentrationsbesvær
  • Svimmelhed
  • Bleghed

Disse symptomer behøver ikke at betyde at du har jernmangel. Derfor kan det være en god idé at få taget en blodprøve, der kan vise om du har jernmangel.

Den praktiserende læge kan tage en blodprøve, som måler størrelsen af dine jerndepoter. Prøven hedder serum ferritin og er en sikker markør for om du har jernmangel. Du kan også få målt blodprocenten (hæmoglobin), som måler niveauet for dine røde blodlegemer. Du bør være opmærksom på at blodprocenten kan give en falsk positiv; det vil sige at blodprocenten kan være i orden, men dine jernlagre er tomme (og du vil kort herefter kunne opleve at få jernmangel).

I tabellen nedenfor kan du se hvor din jernstatus ligger:

Du har…

Hvis din serum ferritin er:

små jerndepoter

15-30 µg/L

jernmangel

< 15 µg/LDel denne side

jernmangel Forhandlere

Med aminoJern er 25mg nok

Jern er et næringsstof, som kroppen har svært ved at optage. Derfor har vi vænnet os til at overdosere jerntilskuddet, og det medfører mavegener som forstoppelse. aminoJern optages bedre end traditionelle jernsalte og en tablet med 25 mg jern er derfor nok til at forebygge jernmangel.

Få 10 dages forbrug, gratis!

Bestil en gratis vareprøve, og oplev hvorfor så mange allerede bruger aminoJern.

Ja tak - bestil nu