fbpx

Dosis – hvorfor er 25 mg nok?

I langt de fleste tilfælde er én tablet aminoJern med 25 mg jern nok til at imødekomme det ekstra behov for jern, som kroppen kan have. Nogle gange vil din læge eller behandler dog vælge at dosere mere end en enkelt tablet, hvis din jernstatus er ekstra lav.

Sådan får du maksimal gavn af aminoJern

Vi anbefaler, at du tager din jerntablet sammen med et glas vand inden sengetid. Det sikrer dig den bedst mulige optagelse af jernet. Du kan også tage din jerntablet mellem to måltider. Undgå også at indtage te, kaffe eller kakao i forbindelse med indtagelse af dit jerntilskud.

Det kan være svært at få tilstrækkeligt jern

Jern er kendt for at være svært at optage i kroppen. Normalt optages mindre end 10 % af den jern, vi får gennem vores kost. Jern er et meget reaktivt mineral; det betyder, at det nemt reagerer på andre næringsstoffer. Resultatet kan være, at jernet ikke optages, og at det stof, jernet reagerer med (divalente metaljoner) heller ikke optages. Jernets dårlige optagelse gør, at mange overdoserer deres jerntilskud. Af frygt for ikke at få den jern, de behøver, tager nogle mennesker flere hundrede mg jern dagligt, og det kan give store problemer med maven.