Bedre forebyggelse af jernmangel hos gravide

Gravide kan nu forebygge jernmangel mere effektivt med jerntilskuddet aminoJernFerrochel® og samtidig slippe for forstoppelse og andre mavegener. aminoJern er dokumenteret i en række kliniske forsøg og optages 2-4 gange så godt som et traditionelt jerntilskud, og produktet kan derfor indtages i en mindre dosis end andre jerntilskud.

Jern overdoseres unødigt, med gener til følge

I dag tager de fleste gravide et jerntilskud, der består af ferrosulfat, ferrofumarat eller ferroglukonat (jernsalte), hvor den indtagne dosis er nødt til at være meget høj for at kroppen får den mængde jern, der er behov for. Konsekvensen af denne overdosering er, at en stor del af jernet går til spilde og forbliver i tarmsystemet indtil naturlig udskillelse. Jernet der ikke optages giver ofte gener som forstoppelse eller løs mave.

80% af gravide har brug for et jerntilskud for at forebygge eller behandle jernmangel

Fødevarestyrelsen har i rapporten ”Jern – bør forsyningen i den danske befolkning forbedres” peget på, at 80% af gravide i Danmark ikke kan gennemføre graviditeten uden at tage et jerntilskud. Jernet er vigtigt for, at den gravide og fosteret får optimale betingelser under graviditeten samt i den nyfødtes første leveår.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ”lavest effektive dosis”

I den opdaterede anbefaling af jern til gravide fremhæver Sundhedsstyrelsen, at overdosering af jern, så vidt muligt, bør reduceres, og at man skal anvende jerntilskud, der optages bedst muligt. aminoJernFerrochel har en dokumenteret optagelse, der er 2-4 gange så høj i forhold til traditionelle jerntilskud – det kalder vi for ”lavest effektive dosis”.

Del denne side

jernmangel Forhandlere

Har jeg brug for jerntilskud?

Se om du oplever en eller flere af de typiske symptomer i din hverdag...

Se symptomer her...