Effektivt og skånsomt jerntilskud til alle

Gravide

Når du er gravid stiger dit behov for jern, fordi I nu er to om at forbruge dine jerndepoter i kroppen. Under graviditeten øges din blodmængde med cirka 50 %, og det kræver ekstra jern. Læs mere om jerntilskud til gravide og om hvordan jernmangel kan påvirke dig og dit barn.

Kvinder i den fødedygtige alder

Mange kvinder i den fødedygtige alder har behov for et jerntilskud p.g.a. den månedlige menstruation. Mere end hver tredje kvinde har kun små eller ingen jerndepoter i kroppen. Læs mere om jernmangel og kvinder og om hvordan du kan få mere overskud i hverdagen gennem et jerntilskud.

Teenagere

Visse teenagere kan opleve et øget behov for jern. På denne side kan du læse mere om teenagere.

Idrætsudøvere

Jern bidrager væsentligt til dannelse af muskelvæv (myoglobin). Muskelvævet binder ilten som en reserve når kroppen presses til at yde sit maksimale. Læs mere om idrætsudøvere og jernmangel.

Over 60 år

Ældre i dag ønsker at fastholde et højt aktivitetsniveau – både fysisk og mentalt. Sommetider er appetitten ikke hvad den har været – og føden er en vigtig kilde til jern. Hvis jerndepoterne bliver mindre kan et jerntilskud være formålstjenligt, og vi anbefaler at du taler med din læge om det. Læs mere om ældre og jernmangel.

Vegetar

Hvis du lever som vegetar eller veganer, skal du være ekstra opmærksom på at få tilstrækkelig jern gennem kosten. Mange vegetarer supplerer deres kost med et jerntilskud. Læs mere om vegetarer og jernmangel.

Bloddonor

Kroppen indeholder cirka 5 liter blod. Bloddonorer tappes for cirka en ½ liter blod eller 10 % af den samlede blodmængde. Læs mere om bloddonorer og jernmangel.

Del denne side

jernmangel Forhandlere

6 gode grunde til at vælge aminoJern

Dit jerntilskud skal være effektivt og skånsomt mod maven. Og du skal naturligvis ikke tage mere end 1 tablet dagligt. Læs de 6 vigtigste årsager til at vælge aminoJern. Helt enkelt.

Se de 6 gode grunde
Har jeg brug for jerntilskud?

Se om du oplever en eller flere af de typiske symptomer i din hverdag...

Se symptomer her...